Croque Madame


Croque Madame
Author: 
Recipe type: Appetiser,Entree,Snack
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 4
 
En populär variant av Croque Monsieur, det som skiljer mackorna åt att i Madame använder man ägg. Plockade upp receptet i ett nytt matlagningsprogram jag börjat följa lite halvt, My Little Paris Kitchen
Ingredients
  • 4 Formfranska
  • 50g Smält Smör
  • 4 Ägg
  • 2 Skivor bacon
  • Riven Ost
  • Bechamelsås
Instructions
  1. Skär av kanterna på det vita formfranska bröden, platta sedan ut bröden antingen med kavel eller med handen.
  2. Placera bröden i muffinsformar
  3. Pensla brödet med det smälta smöret
  4. Dela baconet i fyra delar, fördela baconet mellan mackorna
  5. Knäck äggen och häll av lite av gulan
  6. Toppa med lite Bechamelsås, samt strö över med riven ost
  7. In i ugnen 200 grader, 10 minuter för rinnigare äggula 15 minuter för fast äggula
Notes
Det går bra att använda sig av skinka istället för bacon, i orginalreceptet användes skinka.

Leave a Reply