Grillning och Basilikasås

Nu har grillsäsongen dragit igång på allvar och säsongens första gasoltub har mött sitt slut. Tänkte rulla på två tuber i år så att man inte drabbas av en chock när man väl vill grilla, nu har jag iof också en kolgrill utifall det skulle krisa på gasol. Men som jag nämnt tidigare föredrar jag gasol framför kol.

Tänkte passa på att bjuda på ett tips för hur jag brukar göra för att inte bränna fast kycklingen samt få till de snygga grillmärkena som ni ser på bilden ovan.

1. Se till att ha ett väl rengjort galler, det är AO när det gäller grillning, man steker inte mat i en smutsig stekpanna, samma sak gäller för grillning… Man grillar inte på en smutsig grill!
2. Förvärm grillen ordentligt innan ni börjar grilla, jag vet att man gärna vill slarva minst 10 minuter på vissa gasol ända upp till 30, men det finns inga genvägar om man vill ha fina ränder
3. Olja in galler och kyckling innan ni lägger på dem, efter halva tiden vrid kycklingen 45 grader, volá snygga kryss!

Bjuder även på ett recept på en sås som passar till det mesta, men i synnerhet till mozzarella och pasta men även till grillat!

Basilika Sås

Portioner 4
Förberedelsetid 2 minutes
Tillagningstid 5 minutes
Totaltid 7 minutes
En sås som gifter sig bra med pasta, kött och mozarella

Ingredienser

  • 2 Matskedar Dijon
  • 1 Dl Olivolja
  • 1 Klyfta Vitlök
  • ½ Kruka Basilika

Noteringar

Var lugn och försiktig när ni häller i oljan så att smeten inte skär sig.

Instruktioner

1.
Foodblog-1
Använd en mixskål, vispa sedan ned oljan lite i taget i senapen så att mixen inte skär sig
2.
Foodblog-2
Flytta över senapsmixen till en mixer, mixa sedan ned basilika och vitlök, smaka av med peppar och eventuellt mer basilika

Leave a Reply