Grillning genom åren

Har alltid gillat att laga mat, och i synnerhet att grilla. Det har grillats på lite olika grillar genom åren, allt från bra till lite sämre, endel kanske man skulle kunna kalla riktigt usla. Men tycker bara att det påvisar att alla grillar fungerar bara man vill.

Vi börjar resan i vårat första gemensamma hem i Orminge, tyvärr hittade jag ingen bild på själva grillen utan får bli en bild på maten grillen producerade istället. Tror det var en elgrill av märket Hugin om inte minnet sviker mig, inköpt på Konsum i Orminge. Man har kommit en bit på vägen gällande presentation av mat sedan tiden i orminge:

Vi flyttade vidare till Hammarbysjöstad och uppgraderade elgrillen till en klotgrill en landmann. På den tiden stod vi på innergården och grillade. Det var på tiden innan man förstod storheten i briketter, och upptäckt fördelarna med skorstenständare(man ser tändvätskan längst ut till höger i bilden)

I Frankrike 2007 fick jag min första känsla för gasol, tror att minen beskriver ungerfär hur jag kände för just den grillen. Som jag påpekat tidigare är att billigare gasolgrillar kan ha ett problem med att få upp värmen och denna lite billigare grill var inget undantag, man skymtar grillen i bakgrunden. Det fungerade ändå och vi blev mätta även om maten inte kvalar in i white guide, man överkommer helt enkelt de problem som dyker upp på vägen.

I Arboga så återbekantade jag mig med webers klassiska klotgrill, vilket är bland de bästa grillar man kan grilla på enligt min mening:

Ute i skärgården så grillade vi i ett gammalt betongrör, det fungerar det också. Roligt och samtidigt utmanande, det blir väldigt varmt precis under glöden men värmen är obefintlig utanför glödbädden så det blir endel trixande innan det blir middag:

En annan variant är över riktigt vedeld också ute vid den andra kusten, nämligen västkusten:

En annan gasolgrill, lantmännens egna märke chili, också problem med att värmen inte riktigt kommer upp i det man önskar, men då kan man grilla sådant som inte behöver den riktiga hettan, nämligen större köttstycken som i detta fall, en lammstek perfekt på gasol:

Innan vi flyttade och jag gick över på mer eller mindre heltid på gasol så testade jag en grillhink, inte det roligaste kanske att grilla på, men det fungerar det också:

Sedan dess har jag mer eller mindre mest grillat på gasol:

Har testat barbecooks rök, en teknik jag vill jobba vidare på. Rökta revben är riktigt gott:

Nu för tiden föredrar jag gas och i synnerhet Webers genesis:

Har som ni ser grillat på det mesta genom åren och det lär bli mer konstiga grillar längre fram :)

Leave a Reply