Archives

Less is more?

Ibland så vill man göra det enkelt för sig och inte krånga till det för mycket när man grillar. Allt behöver inte vara avancerat och ta lång tid, det är inte alltid man vill ha en stor köttbit som har marinerats under ett dygn. Utan det finns faktiskt saker som ser riktigt proffsigt ut och grå riktigt enkelt att tillaga, som en av mina favoriter från Italien. Se recept nedan.

Tagliata con rucola e parmigiano

Portioner 1
Förberedelsetid 5 minutes
Tillagningstid 5 minutes
Totaltid 10 minutes
Diet Gluten Free
Måltidstyp Main Dish, Side Dish
Blandat Serve Hot

Ingredienser

  • 200g Entrecote (det går även bra med biff räkna 200g per person)
  • 50g Ruccola
  • 20g Parmensan
  • Salt och peppar

Instruktioner

1.
Ta fram köttet i god tid innan stekning/grillning, pensla köttet med lite olivolja samt salta och peppra
2.
Klä en tallrik med ruccolan
3.
Grilla/stek köttet efter smak, jag brukar föredra medium rare som på bilden.
4.
Skär upp köttet i remsor och fördela det på tallriken, riv parmesan över köttet och servera med ett gott rött vin

La Petite Cuisine a Paris

The little paris kitchen, ett av mina nya favorit program. Brukar inte se så många matlagningsprogram. Men detta har jag fastnat för, ganska enkelt upplägg. Rachel lagar mat i ett väldigt spartanskt kök i Paris, klassiska franska rätter förenklade med en twist.

Det var därifrån jag fann inspiriationen till mina Croque Madame.

Idag fick jag lite annan inspiriation från Rachel, hon lagade en fisk på typiskt franskt vis. Tyvärr så är jag inte riktigt en fiskkock, tycker det är svårt att hitta bra fisk, eller rättare sagt jag vet inte riktigt vad som avgör vad som är en bra från en dålig fisk.

Så min twist på Rachels fiskrätt blev med kyckling istället och på grillen:

Kyckling med fänkål

Portioner 2
Förberedelsetid 15 minutes
Tillagningstid 20 minutes
Totaltid 35 minutes
Måltidstyp Main Dish
Tillfälle Barbecue

Ingredienser

  • 2 St Kycklinglårfilér
  • 5 St Kokta potatisar
  • 3 St Morötter
  • 1/2 St Fänkål
  • 3 St Scharlottenlök
  • 2 St Citroner
  • 1 St Vitlöksklyfta
  • Salt
  • Timjan

Instruktioner

1.
Ta en handfull färsk timjan och hacka den grovt, hacka även vitlöken fint
2.
Pressa ur saften ur en citron över kycklingfiléerna, gnid sedan in den hackade timjanen samt hälften av vitlöken
3.
Skiva den kokta potatisen, morötterna och fänkål samt löken
4.
Lägg grönsakerna och potatisen i en ungsäkerform
5.
Pensla grönsakerna och potatisen med olja, pressa sedan över saften av en citron och blanda ned resten av vitlöken
6.
Grilla eller stek kycklingen lite så den får lite färg, flytta sedan över den till formen, grilla eller ha i ugnen på lågvärme 175-200 i ca 20 minuter tills fileérna är genomstekta