Archives

Less is more?

Ibland så vill man göra det enkelt för sig och inte krånga till det för mycket när man grillar. Allt behöver inte vara avancerat och ta lång tid, det är inte alltid man vill ha en stor köttbit som har marinerats under ett dygn. Utan det finns faktiskt saker som ser riktigt proffsigt ut och grå riktigt enkelt att tillaga, som en av mina favoriter från Italien. Se recept nedan.

Tagliata con rucola e parmigiano

Portioner 1
Förberedelsetid 5 minutes
Tillagningstid 5 minutes
Totaltid 10 minutes
Diet Gluten Free
Måltidstyp Main Dish, Side Dish
Blandat Serve Hot

Ingredienser

  • 200g Entrecote (det går även bra med biff räkna 200g per person)
  • 50g Ruccola
  • 20g Parmensan
  • Salt och peppar

Instruktioner

1.
Ta fram köttet i god tid innan stekning/grillning, pensla köttet med lite olivolja samt salta och peppra
2.
Klä en tallrik med ruccolan
3.
Grilla/stek köttet efter smak, jag brukar föredra medium rare som på bilden.
4.
Skär upp köttet i remsor och fördela det på tallriken, riv parmesan över köttet och servera med ett gott rött vin